Održani seminari iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole

4. December 2019.

Centar za unapređenje korporativnog upravljanja, Banja Luka u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srpske, Centralnom jedinicom za harmonizaciju održao je dva seminara za imenovana lica iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru Republike Srpske. Seminar je održan 28.11.2019.godine u Trebinju, u vremenskom periodu od 10.00-15.00 časova u prostorijama Kulturnog centra Trebinje.

Seminaru je prisustvovalo 60 učesnika, odnosno imenovanih koordinatora za finansijsko upravljanje i kontrolu u javnom sektoru Republike Srpske. Aktuelne teme iz pomenute oblasti prezentovali su eminentni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom i radom u finansijskom upravljanju i kontroli. Na seminaru su prezentovane sledeće teme:

  1. Finansijsko upravljanje i kontrola u javnom sektoru Republike Srpske- Doc.dr Vesna Novaković
  2. Knjiga poslovnih procesa- Prof.dr Zoran Babić
  3. Izrada internih pravila i procedura za finansijsko upravljanje i kontrolu- Dr Bojan Ćurić

Seminaru su takođe prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija RS, odnosno Centralne jedinice za harmonizaciju.

Takođe, isti seminar je održan i u Banja Luci, 03.12.2019.godine u vremenskom periodu od 10.00- 15.00 časova u prostorijama Univerziteta za poslovne studije. Na seminaru je učestvovalo 155 učsnika, imenovanih koordinatora finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru Republike Srpske. Učesnici su ove seminare, kao i organizaciju istih, kvalitet predavača i prezentovanih tema ocijenili najvišom mogućom ocjenom, upravo iz razloga što su imali priliku da se upoznaju sa konkretnim rješenjima i primjerima iz prakse i iz razloga što su dobili konkretne odgovore na pitanja za probleme i nedoumice koje imaju u praksi i primjeni poslovnih procesa u radu.